MENU

VPTZ Culemborg en VPTZ Geldermalsen-Neerijnen gaan samen verder 

 

Vanaf 1 januari 2021 zullen VPTZ Culemborg en Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg Geldermalsen-Neerijnen “er samen zijn” voor mensen die stervende zijn en hun naasten. 

 

VPTZ Culemborg en VPTZ Geldermalsen-Neerijnen worden officieel samengevoegd. Met dit samengaan wordt de ambitie om zorg te dragen voor mensen in hun laatste levensfase gedeeld en wordt het netwerk uitgebreid om meer mensen te kunnen begeleiden. 

Hospice Nocturne Culemborg is een bijna-thuis-huis voor mensen die stervende zijn. Alles wat thuis kan, kan in het hospice ook. Daarnaast maken de vrijwilligers van hospice Nocturne Culemborg en van VPTZ Geldermalsen-Neerijnen het vanaf 1 januari samen mogelijk om thuis te kunnen sterven. Zij bieden thuishulp voor mensen die thuis willen sterven en bieden steun aan zijn/haar omgeving. Wij kunnen er altijd nog vrijwilligers bij gebruiken, in het hospice en/of bij de mensen thuis. 

Voor vragen en/of hulp of bent u geïnteresseerd zelf vrijwilliger te worden? Dan kunt u contact opnemen met Elly de Bie, coördinator op 06-29482233 of een mail sturen naar: vptzgeldermalsenneerijnen@gmail.com 


De laatste levensfase thuis doorbrengen

Steeds meer ernstig zieken willen de laatste fase van hun leven thuis of in een andere vertrouwde omgeving doorbrengen. Thuis worden ze dag en nacht omringd en verzorgd door partner, kinderen, familieleden of vrienden. 

THUIS STERVEN

Juist met het einde van hun leven in zicht, hebben mensen behoefte aan een luisterend oor en hun dierbaren die dichtbij zijn. In zo'n situatie komt veel van de zorg op de schouders van de partner, familie of vrienden terecht.

PALLIATIEVE EN TERMINALE ZORG

In deze soms moeilijke periode kunt u een beroep doen op de vrijwilligers van de Palliatieve Terminale Zorg (VPTZ) Geldermalen-Neerijnen. Zij bieden gratis hulp en ondersteuning bij de verzorging van de zieke waardoor de partner of familie even op adem kan komen. 

HULP NODIG?

Zorgt u voor een ernstig zieke? En valt deze zorg u soms zwaar of heeft u behoefte aan ondersteuning? Wij kunnen u helpen.

VRIJWILLIGER WORDEN?

Bent u op zoek naar zinvol vrijwilligerswerk? Dan is het werken in de palliatieve terminale zorg wellicht iets voor u. 
LEES MEER